Unconfigured Ad Widget

Collapse

Location of Firearm Delivery?

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MGM Tactical
    Member
    • May 2010
    • 263

    Location of Firearm Delivery?

    Hello everyone,

    Can anyone tell me if delivery of a firearm after the 10 day waiting period must occur at the FFL's place of business? I thought I previously read somewhere that delivery could occur at a different location to accomodate special circumstances. I thought I would ask here before I call DOJ and ATF, although I will be calling them regardless.

    Thanks!!
    Last edited by MGM Tactical; 08-26-2010, 9:41 AM.
    sigpic
    MGM Tactical
    661-302-7078
    www.mgmtactical.com
    mgmtactical@gmail.com
  • #2
    kemasa
    I need a LIFE!!
    • Jun 2005
    • 10706

    It has to take place at the FFL's place of business. There are some exceptions for gun shows.
    Kemasa.
    False signature edited by Paul: Banned from the FFL forum due to being rude and insulting. Doing this continues his abuse.

    Don't tell someone to read the rules he wrote or tell him that he is wrong.

    Never try to teach a pig to sing. You waste your time and you annoy the pig. - Robert A. Heinlein

    Comment

    • #3
      jtmkinsd
      Senior Member
      • Mar 2010
      • 2352

      Originally posted by kemasa
      It has to take place at the FFL's place of business. There are some exceptions for gun shows.
      (B) A person licensed pursuant to subdivision (a) may take possession of firearms and commence preparation of registers for the sale, delivery, or transfer of firearms at gun shows or events, as defined in Section 478.100 of Title 27 of the Code of Federal Regulations, or its successor, if the gun show or event is not conducted from any motorized or towed vehicle. A person conducting business pursuant to this subparagraph shall be entitled to conduct business as authorized herein at any gun show or event in the state without regard to the jurisdiction within this state that issued the license pursuant to subdivision (a), provided the person complies with (i) all applicable laws, including, but not limited to, the waiting period specified in subparagraph (A) of paragraph (3), and (ii) all applicable local laws, regulations, and fees, if any.
      A person conducting business pursuant to this subparagraph shall publicly display his or her license issued pursuant to subdivision (a), or a facsimile thereof, at any gun show or event, as specified in this subparagraph.
      (C) A person licensed pursuant to subdivision (a) may engage in the sale and transfer of firearms other than pistols, revolvers, or other firearms capable of being concealed upon the person, at events specified in subdivision (g) of Section 12078, subject to the prohibitions and restrictions contained in that subdivision.
      A person licensed pursuant to subdivision (a) also may accept delivery of firearms other than pistols, revolvers, or other firearms capable of being concealed upon the person, outside the building designated in the license, provided the firearm is being donated for the purpose of sale or transfer at an auction or similar event specified in subdivision (g) of Section 12078.
      (D) The firearm may be delivered to the purchaser, transferee, or person being loaned the firearm at one of the following places:
      (i) The building designated in the license.
      (ii) The places specified in subparagraph (B) or (C).
      (iii) The place of residence of, the fixed place of business of, or on private property owned or lawfully possessed by, the purchaser, transferee, or person being loaned the firearm.

      Now finding an FFL that delivers is a whole different story
      Originally posted by orangeglo
      Welcome to failtown, population = you.

      Comment

      • #4
        kemasa
        I need a LIFE!!
        • Jun 2005
        • 10706

        You also need to look at CA law.
        Kemasa.
        False signature edited by Paul: Banned from the FFL forum due to being rude and insulting. Doing this continues his abuse.

        Don't tell someone to read the rules he wrote or tell him that he is wrong.

        Never try to teach a pig to sing. You waste your time and you annoy the pig. - Robert A. Heinlein

        Comment

        • #5
          jtmkinsd
          Senior Member
          • Mar 2010
          • 2352

          That copy is straight from CA pc.12071
          Originally posted by orangeglo
          Welcome to failtown, population = you.

          Comment

          • #6
            kemasa
            I need a LIFE!!
            • Jun 2005
            • 10706

            And what does the Federal law say?
            Kemasa.
            False signature edited by Paul: Banned from the FFL forum due to being rude and insulting. Doing this continues his abuse.

            Don't tell someone to read the rules he wrote or tell him that he is wrong.

            Never try to teach a pig to sing. You waste your time and you annoy the pig. - Robert A. Heinlein

            Comment

            • #7
              jtmkinsd
              Senior Member
              • Mar 2010
              • 2352

              Originally posted by kemasa
              And what does the Federal law say?
              I've got nothing from Fed law that restricts it...are you saying this is a case where CA law is more lenient than Federal? If you have a paragragh number of something I'm missing I'd like to read it. Everything I've seen the Federal law basically leaves these types of decisions to the respective states
              Originally posted by orangeglo
              Welcome to failtown, population = you.

              Comment

              • #8
                kemasa
                I need a LIFE!!
                • Jun 2005
                • 10706

                There are a lot of laws and restrictions, you need to be aware of all of them. One law can seem to imply you can do something, only to be banned elsewhere. You don't want to think that you can do business someplace when you really can't.

                Yes, CA can be less restrictive, such as family transfers.
                Kemasa.
                False signature edited by Paul: Banned from the FFL forum due to being rude and insulting. Doing this continues his abuse.

                Don't tell someone to read the rules he wrote or tell him that he is wrong.

                Never try to teach a pig to sing. You waste your time and you annoy the pig. - Robert A. Heinlein

                Comment

                • #9
                  Eagle Armory
                  Veteran Member
                  • Jul 2010
                  • 3340

                  Subscribe To Our Newsletter

                  Comment

                  • #10
                    Mssr. Eleganté
                    Blue Blaze Irregular
                    CGN Contributor - Lifetime
                    • Oct 2005
                    • 10401

                    Originally posted by jtmkinsd
                    I've got nothing from Fed law that restricts it...
                    and and are the parts of the Gun Control Act that address where an FFL may engage in "activity that requires a license." It looks like you can only engage in activity at your licensed premises or at a gun show in your State.
                    __________________

                    "Knowledge is power... For REAL!" - Jack Austin

                    Comment

                    Working...
                    UA-8071174-1