Unconfigured Ad Widget

Collapse

off-list pistols..

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SacDep
    Member
    • Feb 2009
    • 373

    off-list pistols..

    What is the rule/law for selling? Is there a time that has to pass or a certain number of pistols every year? If you know of the penal code that explains it please let me know. thank you
    "I always wanted to be somebody, but now I realize I should have been more specific.." -L. Tomlan
  • #2
    SVT-40
    I need a LIFE!!
    • Jan 2008
    • 12918

    The rule is "infrequent" sales are permitted. I would not be in the habit of buying and selling many pistols. The PC goes on and on, so you might review all the 12000 PC areas. The definition of "infrequent" is clear as mud, and left open to debate.

    But with that said three or four should be okay. I would not do that many sales year after year though. Some say up to five or six sales each year is acceptable.


    Here it is in the penal code.
    12070. (a) No person shall sell, lease, or transfer firearms unless
    he or she has been issued a license pursuant to Section 12071. Any
    person violating this section is guilty of a misdemeanor.
    (b) Subdivision (a) does not include any of the following:
    (1) The sale, lease, or transfer of any firearm by a person acting
    pursuant to operation of law, a court order, or pursuant to the
    Enforcement of Judgments Law (Title 9 (commencing with Section
    680.010) of Part 2 of the Code of Civil Procedure), or by a person
    who liquidates a personal firearm collection to satisfy a court
    judgment.
    (2) A person acting pursuant to subdivision (e) of Section 186.22a
    or subdivision (c) of Section 12028.
    (3) The sale, lease, or transfer of a firearm by a person who
    obtains title to the firearm by intestate succession or by bequest or
    as a surviving spouse pursuant to Chapter 1 (commencing with Section
    13500) of Part 2 of Division 8 of the Probate Code, provided the
    person disposes of the firearm within 60 days of receipt of the
    firearm.
    (4) The infrequent sale, lease, or transfer of firearms.
    (5) The sale, lease, or transfer of used firearms other than
    pistols, revolvers, or other firearms capable of being concealed upon
    the person, at gun shows or events, as specified in Section 12071,
    by a person other than a licensee or dealer, provided the person has
    a valid federal firearms license and a current certificate of
    eligibility issued by the Department of Justice, as specified in
    Section 12071, and provided all the sales, leases, or transfers fully
    comply with subdivision (d) of Section 12072. However, the person
    shall not engage in the sale, lease, or transfer of used firearms
    other than pistols, revolvers, or other firearms capable of being
    concealed upon the person at more than 12 gun shows or events in any
    calendar year and shall not sell, lease, or transfer more than 15
    used firearms other than pistols, revolvers, or other firearms
    capable of being concealed upon the person at any single gun show or
    event. In no event shall the person sell more than 75 used firearms
    other than pistols, revolvers, or other firearms capable of being
    concealed upon the person in any calendar year.
    A person described in this paragraph shall be known as a "Gun Show
    Trader."
    The Department of Justice shall adopt regulations to administer
    this program and shall recover the full costs of administration from
    fees assessed applicants.
    As used in this paragraph, the term "used firearm" means a firearm
    that has been sold previously at retail and is more than three years
    old.
    Last edited by SVT-40; 06-10-2009, 1:08 AM.
    Poke'm with a stick!


    Originally posted by fiddletown
    What you believe and what is true in real life in the real world aren't necessarily the same thing. And what you believe doesn't change what is true in real life in the real world.

    Comment

    • #3
      ke6guj
      Moderator
      CGN Contributor - Lifetime
      • Nov 2003
      • 23725

      Originally posted by SVT-40
      The rule is "infrequent" sales are permitted. I would not be in the habit of buying and selling many pistols. The PC goes on and on, so you might review all the 12000 PC areas. The definition of "infrequent" is clear as mud, and left open to debate.

      But with that said three or four should be okay. I would not do that many sales year after year though. Some say up to five or six sales each year is acceptable.
      "infrequent" is defined as

      12070(c)(1) As used in this section, "infrequent" means:
      (A) For pistols, revolvers, and other firearms capable of being concealed upon the person, less than six transactions per calendar year. For this purpose, "transaction" means a single sale, lease, or transfer of any number of pistols, revolvers, or other firearms capable of being concealed upon the person.
      (B) For firearms other than pistols, revolvers, or other firearms capable of being concealed upon the person, occasional and without regularity.
      Jack



      Do you want an AOW or C&R SBS/SBR in CA?

      No posts of mine are to be construed as legal advice, which can only be given by a lawyer.

      Comment

      • #4
        SacDep
        Member
        • Feb 2009
        • 373

        so the laws are all the same for off-list pistols? Thanks
        "I always wanted to be somebody, but now I realize I should have been more specific.." -L. Tomlan

        Comment

        • #5
          lorax3
          Super Moderator
          CGN Contributor - Lifetime
          • Jan 2009
          • 4633

          There is no limit on how many actual pistols you can sell, as stated above the limit is on handgun transactions. So you could sell 5 pistols to Bob in one PPT and it would be one transaction, not 5.

          It is irrelevant wether those pistols are on the roster or not. The roster only comes into play when you are buying from a dealer.
          You think you know, but you have no idea.

          The information posted here is not legal advice. If you seek legal advice hire an attorney who is familiar with all the facts of your case.

          Comment

          Working...
          UA-8071174-1