Del.
Unconfigured Ad Widget
Collapse
|
|
|
|
|
|
|
|
Del.
Collapse
X
-
Well, with regards to your old GI mags. Either you keep them as GI mags or you rebuilt them with PMAG parts prior to 1/1/14. You would be able to use your legally rebuilt 30rnd GI mags with PMAG parts in your RAW, anywhere it is lawful to do so.
Possessing assembled >10 pistol magazines is not illegal, even post 1/1/14. What was illegal prior to this year was the purchase/import/selling/assembly of an assembled >10 mag. Possession and use, was not and still is not a crime.
If the police ask you where/when you got your magazines I would suggest just not answering them, just say you are using them legally. They aren't really allowed to ask you, but some might anyway trying to make you talk yourself into trouble.Comment
-
I think you have it wrong....My brother-inlaw yesterday told me that if I were to use any Hicap mag. It would be a $1000 fine plus I would loose all my gun rights. Is this true?
Theoretically--
I have a raw, I decide to go to BLM land to shoot in a designated shooting spot I have 30 rnd. P mags. What do I need to know before going and dealing with DFG or Forrest ranger. I have a copy of my paper work that the Feds. gave me when I registered my lower as a raw. I have old metal 30 rounders, at home but I prefer to use pmags. Do I use older metal mags. To prevent more hassle?
Let's say I go to BLM land to shoot a G34 with hi cap. Mags. What do I need to know or have so I do not get a fine, ticket...ect. Mags.
Is there a magazine flow chart?
All glock mags. and metal mags. Where purchased before 2000
Pmags. are replacements for older metal bent and dented metal mags.Comment
-
I'm puzzled by part of your "theoretical" question. The feds don't register assault weapons and therefore you can't have any paper work from the feds reflecting AW registration.My brother-inlaw yesterday told me that if I were to use any Hicap mag. It would be a $1000 fine plus I would loose all my gun rights. Is this true?
Theoretically--
I have a raw, I decide to go to BLM land to shoot in a designated shooting spot I have 30 rnd. P mags. What do I need to know before going and dealing with DFG or Forrest ranger. I have a copy of my paper work that the Feds. gave me when I registered my lower as a raw. I have old metal 30 rounders, at home but I prefer to use pmags. Do I use older metal mags. To prevent more hassle?
Let's say I go to BLM land to shoot a G34 with hi cap. Mags. What do I need to know or have so I do not get a fine, ticket...ect. Mags.
Is there a magazine flow chart?
All glock mags. and metal mags. Where purchased before 2000
Pmags. are replacements for older metal bent and dented metal mags.
Assuming that your G34 (forgive me I associate "G34" with the Glock Pistol) is an assault weapon and is registered as such with the California State DOJ, you're not violating any law by using the P-mags, or the older metal mags.
There is no law against the simple possession of large-capacity magazines.
Depending on the date, and manner, that you acquired the P-mags, you may have committed a felony in acquiring those magazines.
The worst outcome that you would likely face, from a knowledgable LEO, is the seizure of the magazines under the "nuisance" provisions of Penal Code section 18010(b). If the LEO were able to determine that you unlawfully acquired the magazines, then you may face a felony charge under Penal Code section 32310.
Postscript - Ford beat me to the punch by less than a minute.Last edited by RickD427; 01-05-2014, 6:13 PM.If you build a man a fire, you'll keep him warm for the evening. If you set a man on fire, you'll keep him warm for the rest of his life.Comment
-
Tony,Well, with regards to your old GI mags. Either you keep them as GI mags or you rebuilt them with PMAG parts prior to 1/1/14. You would be able to use your legally rebuilt 30rnd GI mags with PMAG parts in your RAW, anywhere it is lawful to do so.
Possessing assembled >10 pistol magazines is not illegal, even post 1/1/14. What was illegal prior to this year was the purchase/import/selling/assembly of an assembled >10 mag. Possession and use, was not and still is not a crime.
If the police ask you where/when you got your magazines I would suggest just not answering them, just say you are using them legally. They aren't really allowed to ask you, but some might anyway trying to make you talk yourself into trouble.
The LEO is free to ask.
The First Amendment is a wonderful thing. It applies to the officer too.If you build a man a fire, you'll keep him warm for the evening. If you set a man on fire, you'll keep him warm for the rest of his life.Comment
-
Tony,
You're right, the answer could be incriminating, but that doesn't trigger the need for a Miranda admonishment.
The Miranda admonishment is necessary when a person is in custody and an officer is questioning in order to gain an admission.
If the conversation is taking place at the range, and there has been no physical restraint, in the context given by the OP, there is no need for the admonishment. The "admission" criteria is met, but the "custody" part is not.
If the person has been handcuffed, placed in the back seat of a patrol car, and told that he is going to jail, then there is a need for the admonishment.
The case law on Miranda (a very long time ago) held that if there was suspicion of wrongdoing on a subject, then the admonishment was needed. The pendulum has really swung back since then. Today, the best lay person's summary of Miranda is that if the subject reasonably thinks they're going to jail, then the admonishment is needed.If you build a man a fire, you'll keep him warm for the evening. If you set a man on fire, you'll keep him warm for the rest of his life.Comment
-
IMO, it is best to leave 10+ round magazines at home because of the risk with the nuisance law. Save them at home for if SHTF.sigpic
DISCLAIMER: The information contained herein is general in nature, which may not apply to particular factual or legal circumstances, and is intended for informational purposes only. Consistent with Calguns policy, the information does not constitute legal advice or opinions and should not be relied upon as such. Transmission of the information is not intended to create an attorney-client relationship. Readers should not act upon any information in my posts without seeking professional counsel.Comment
-
Absolutely false. They're allowed to ASK anything they want outside of Miranda.Well, with regards to your old GI mags. Either you keep them as GI mags or you rebuilt them with PMAG parts prior to 1/1/14. You would be able to use your legally rebuilt 30rnd GI mags with PMAG parts in your RAW, anywhere it is lawful to do so.
Possessing assembled >10 pistol magazines is not illegal, even post 1/1/14. What was illegal prior to this year was the purchase/import/selling/assembly of an assembled >10 mag. Possession and use, was not and still is not a crime.
If the police ask you where/when you got your magazines I would suggest just not answering them, just say you are using them legally. They aren't really allowed to ask you, but some might anyway trying to make you talk yourself into trouble.
Even under Miranda they can ask ANYTHING they want. Whether the answer is allowed into court is another matter.
But as far as it applies to this thread, LEO can ask anything including what color underwear you have on. You are allowed to remain silent.Knives don't stab people, cars don't drive drunk, eating utensils don't make you fat and pencils don't mis-spell words.Comment
-
No it wasn't. My point was to educate, not insult your ignorance.
Even under Miranda a copper can ask ANYTHING. A person can still unknowingly implicate themself even after the Miranda Admonishment. Best thing to do is stay absolutely silent until you're alone with your attorney or let go.Knives don't stab people, cars don't drive drunk, eating utensils don't make you fat and pencils don't mis-spell words.Comment
-
US DOJ is Federal; CA DOJ is California (Office of the Attorney General).Originally posted by 1911manThe G34 I am pertaining to would be a glock.
I thought the DOJ is part of the federal gov.
And US DOJ does not register 'assault weapons'.
As already noted, in California, ownership, possession and use of large-capacity magazines (11+ rounds) are not criminal acts. Your BIL is mistaken.Last edited by Librarian; 01-05-2014, 8:45 PM.ARCHIVED Calguns Foundation Wiki here: http://web.archive.org/web/201908310...itle=Main_Page
Frozen in 2015, it is falling out of date and I can no longer edit the content. But much of it is still good!Comment
Calguns.net Statistics
Collapse
Topics: 1,870,012
Posts: 25,166,562
Members: 358,862
Active Members: 5,423
Welcome to our newest member, 1776 Arms.
What's Going On
Collapse
There are currently 12889 users online. 159 members and 12730 guests.
Most users ever online was 239,041 at 11:39 PM on 02-14-2026.

Comment