That's pretty convoluted and certainly getting into a gray area.
It would not be "straw" purchases/transfers, because the definition of a straw purchase is when you buy a gun with the intention of giving it to a prohibited person.
The thing that makes it possible is the fact that long guns are not registered. It seems that FIL/MIL/wife/you would indeed be legal.
No FFL needs to be involved.
It would not be "straw" purchases/transfers, because the definition of a straw purchase is when you buy a gun with the intention of giving it to a prohibited person.
The thing that makes it possible is the fact that long guns are not registered. It seems that FIL/MIL/wife/you would indeed be legal.
No FFL needs to be involved.
Can I give a firearm to my adult child? Can he/she give it back to me later?
Yes, as long as the adult child receiving the firearm is not in a prohibited category
[PDF 10 kb / 1 pg] and the firearm is a legal firearm to possess, the transfer of a firearm between a parent and child or a grandparent and grandchild is exempt from the dealer transfer requirement. However, if the firearm is a handgun, you must submit a Report of Operation of Law or Intra-Familial Handgun Transaction
[PDF 481 kb / 2 pg] and $19 fee to the DOJ within 30 days. Assault weapons may not be transferred in this fashion. See Penal Code section 12285, subdivision (b).
(PC section 12078(c))
Yes, as long as the adult child receiving the firearm is not in a prohibited category
(PC section 12078(c))




Comment