Calguns.net  

Home My iTrader Join the NRA Donate to CGSSA Sponsors CGN Google Search
CA Semiauto Ban(AW)ID Flowchart CA Handgun Ban ID Flowchart CA Shotgun Ban ID Flowchart
Go Back   Calguns.net > GENERAL DISCUSSION > Technology and Internet
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

Technology and Internet Emerging and current tech related issues. Internet, DRM, IP, and other technology related discussions.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2014, 4:27 PM
freedom-lover freedom-lover is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Norcal
Posts: 347
iTrader: 1 / 100%
Default Will "Used" MS Software Install?

Was looking for an inexpensive Visio install for my home computer and on Amazon they had 'open box' Visio 2003 for a reasonable price. Will the MS product key work if the s/w has already been installed by someone else?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2014, 4:33 PM
stix213's Avatar
stix213 stix213 is online now
AKA: Joe Censored
CGN Contributor - Lifetime
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Rafael
Posts: 16,534
iTrader: 8 / 100%
Default

Don't know anything about Visio specifically, but with MS product activations it depends on how many installs it has had, etc.

Though with any MS product you can always talk your way into getting it activated. Just activate by phone if by web doesn't work, tell them you just bought the software and don't know what the problem is, blah blah sad story, they give you your activation code, done. I've done it plenty of times (hundreds) when I used to work at a computer store and had to reinstall people's MS products they had already installed god knows how many times. Never been denied.
__________________
Support my Steam Greenlight campaign for Omega Reaction!
http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=618002901

Just vote Yes please, not asking for money.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2014, 9:01 PM
pc_load_letter's Avatar
pc_load_letter pc_load_letter is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: San Diego
Posts: 2,377
iTrader: 45 / 100%
Default

MS only started product activiation with their newer products, Windows vista (and newer) and Office 2010 and newer

You should be fine with Visio 2003. Shoot, I still install Office 2003 and 2007 on machines and all that it asks for is a valid license key. The machine could be completely off the internet. No validation for that generation.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-13-2014, 3:51 AM
the86d's Avatar
the86d the86d is offline
Calguns Addict
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pinko-occupied ObamaDerkaderkastan
Posts: 5,690
iTrader: 2 / 100%
Default

If it has been about 3-6+ months since last activation, newer products may activate, but if they don't, just call and tell them you needed to replace your mainboard... ... ...
__________________
"That's what governments are for - get in a man's way." - Captain Malcolm 'Mal' Reynolds
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2014, 3:49 PM
watt79 watt79 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Sacramento
Posts: 489
iTrader: 1 / 100%
Default

Not true, activation started with Windows XP and Office 2003.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-16-2014, 5:05 PM
UnderADyingSun's Avatar
UnderADyingSun UnderADyingSun is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Southern Cali
Posts: 92
iTrader: 0 / 0%
Default

If it's OEM no, but you can contact MS and ask. Otherwise, it's tied to your board, you're fine as long as use remains exclusive to that PC.
__________________
"To understand via the heart is not to understand."

Exodus 31:15 , Deuteronomy 17:2-7 , Deuteronomy 13:13-19 , Leviticus 24:16 , Leviticus 20:9, Leviticus 20:10 , Leviticus 20:13 , Deuteronomy 21:18-21 , Matthew 18: 7-9 , 1 Corinthians 14:34-35 , 1 Timothy 2:11-12 , Leviticus 25:44, Exodus 21:20 , Titus 2:9 , Isaiah 13:15/16/18 , Hosea 13:16 , Numbers 31:17-18
Reply With Quote
  #7  
Old 02-17-2014, 4:42 AM
the86d's Avatar
the86d the86d is offline
Calguns Addict
 
Join Date: Jul 2011
Location: Pinko-occupied ObamaDerkaderkastan
Posts: 5,690
iTrader: 2 / 100%
Default

Quote:
Originally Posted by UnderADyingSun View Post
If it's OEM no, but you can contact MS and ask. Otherwise, it's tied to your board, you're fine as long as use remains exclusive to that PC.
I have installed prior-used OEM keys when a board failed and had to be replaced by a different board because an orig.-board replacement was unavailable/discontinued (and had to reinstall the OS, as the drivers for the prior board started a boot-loop), then I stopped caring... as long as it activated.
__________________
"That's what governments are for - get in a man's way." - Captain Malcolm 'Mal' Reynolds
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -8. The time now is 8:17 PM.




Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Proudly hosted by GeoVario the Premier 2A host.
Calguns.net, the 'Calguns' name and all associated variants and logos are ® Trademark and © Copyright 2002-2016, Calguns.net an Incorporated Company All Rights Reserved.