PDA

View Full Version : Free Float or NOT?


Cypriss32
04-13-2008, 6:04 PM
Some of you know I got rid of my target AR. In return I got a new scope. :)

Im doing a new project for my AR needs!

So far I have:
Stag lower
Stag LPK
6 Pos Car stock
16" stag flat top M4 upper

Now the question is:
Should i get the free float hand gaurds or non free floated?
Its a combat rifle not a precision.
My choice is eather
http://www.bravocompanyusa.com/Midwest-Industries-MCTAR-17X-p/mctar-17x.htm

http://www.bravocompanyusa.com/Midwest-Industries-MCTAR-20X-p/mctar-20x.htm


Whats the verdict?

Ballistic043
04-13-2008, 6:22 PM
get the free float. it installs very easily.

that is the rail i used for my first build. i was quite satisfied with the quality

rksimple
04-13-2008, 7:44 PM
It couldn't hurt. I thought about putting one on the m4 stag. It serves its purpose for me without it though. I'll PM you some pics.

ar15barrels
04-13-2008, 9:10 PM
So far I have:
16" stag flat top M4 upper

Whats the verdict?

Ack! Phooey...

Should have got a mid-length...
I can cut that one down to 14.5 or 14.7 for you though which will help the carbine gas system a little.

If you want to put a VFG & light on it, get some sort of freefloat rail system.
Makes the mounting so much more solid.

Cypriss32
04-13-2008, 9:18 PM
Why does it matter, about Carbine VS mid?

Its an M4 barrel, Can I get mid lengh gas system conversion?

ar15barrels
04-13-2008, 9:58 PM
Why does it matter, about Carbine VS mid?

www.ar15.com/forums/topic.html?b=3&f=66&t=266108

Its an M4 barrel, Can I get mid lengh gas system conversion?

No.

Cypriss32
04-13-2008, 10:02 PM
Can we do a cut to 14.5 and perm attach a vortex?

ar15barrels
04-13-2008, 10:06 PM
Can we do a cut to 14.5 and perm attach a vortex?

Of course.

Take half an hour and fully digest the link I provided above.

Prc329
04-13-2008, 10:08 PM
www.ar15.com/forums/topic.html?b=3&f=66&t=266108



No.

You always give me a headache. Good info.